Je li Augmentin dobar za infekciju zuba?

Augmentin se obično propisuje za liječenje infekcija zuba. Međutim, možda neće biti prikladan za osobe alergične na penicilin. Vaš liječnik može propisati druge lijekove ako ste alergični.

Koliko često treba uzimati Augmentin?

Liječnici obično propisuju da se Augmentin uzima svakih 12 sati (dva puta dnevno) ili svakih 8 sati (tri puta dnevno). Trajanje liječenja ovisi o vrsti infekcije.

Što izbjegavati kada uzimate Augmentin?

Augmentin (amoksicilin/klavulanska kiselina) je antibiotik koji se koristi za liječenje bakterijskih infekcija. Može stupiti u interakciju s alkoholom i varfarinom. Također može imati interakciju sa dva lijeka protiv gihta: probenecidom i alopurinolom. Niža je vjerovatnoća da će djelovati i sa kontracepcijskim pilulama.

Trebate li izbjegavati mliječne proizvode dok uzimate Augmentin?

Preporučuje se da se mliječni proizvodi poput sira, mlijeka, maslaca i jogurta ne konzumiraju do 3 sata nakon uzimanja doze antibiotika. Isto tako, sokovi ili dodaci prehrani koji sadrže kalcij također mogu smanjiti učinkovitost.

Koje su najčešće nuspojave Augmentina?

Proljev, mučnina i povraćanje te kožni osip česte su nuspojave Augmentina. Ovi simptomi su obično blagi i nestaju nakon prestanka uzimanja antibiotika. Moguće su i rijetke, ali ozbiljne nuspojave Augmentina. Problemi s jetrom i osip na koži sa mjehurićima općenito zahtijevaju liječničku pomoć.

Mogu li prestati uzimati Augmentin nakon 5 dana?

Ako je antibiotik propisan za jasnu indikaciju, a minimalno trajanje potkrijepljeno je smjernicama utemeljenim na dokazima, pacijente treba savjetovati da ne prekidaju liječenje do kraja ciklusa.

Zašto mi se spava nakon uzimanja Augmentina?

Ako uzimate antibiotike, možete se osjećati umorno i iscrpljeno. To može biti simptom infekcije koja se liječi antibioticima ili može biti ozbiljna, ali rijetka nuspojava antibiotika. Saznajte više o tome kako antibiotici mogu utjecati na vaše tijelo i što možete učiniti kako biste spriječili te učinke.

Kako znate jeste li alergični na Augmentin?

Znakovi alergije na amoksicilin (ili Augmentin):

Alergija se javlja unutar nekoliko sati, a ne nekoliko dana nakon uzimanja lijeka. Osip se više sastoji od koprivnjače nego od malog osipa. Koprivnjača je uzdignuta i veća od malih točkica povezanih s amoksicilinskim osipom.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shares
Scroll to Top