Postoji besplatna, niskorizična alternativa Viagri, pokazuje studija

Redovite tjelovježbe mogu biti jednako učinkovite kao i uzimanje tableta Viagre kada se radi o erektilnoj disfunkciji (ED). Prema novom istraživanju, samo tri sesije od 30 minuta tjedno mogu biti dovoljne da se vidi razlika.

Vježbe koje uključuju aerobne aktivnosti kao što su hodanje ili vožnja bicikla, koje se provode najmanje pola sata tri puta tjedno, pokazalo se da poboljšavaju erektilnu funkciju kod svih muškaraca sa ED. Povezanost je utvrđena u rasponu tjelesne težine i nije se činilo da ovisi o zdravstvenom stanju ili korištenju lijekova sudionika.

“Vježbanje je niskog rizika i pristupačno, što ga čini idealnom opcijom prve linije liječenja problema sa erekcijom, posebno za pacijente koji ne žele ili ne mogu koristiti lijekove”, kaže fiziolog Larry Miller iz Miller Scientific.

Više tjelesne vježbe dugo se povezivalo sa poboljšanom erektilnom funkcijom, zbog načina na koji poboljšavaju cirkulaciju krvi u tijelu. Vježbanje također pomaže u rješavanju gojaznosti i snižavanju krvnog tlaka, obadvoje faktor rizika za ED.

Ono što je ovdje posebno zanimljivo je da se pokazalo da aerobna tjelovježba ima slične pozitivne učinke kao lijekovi poput Viagre ( sildenafil) i Cialis (tadalafil), te se stoga može koristiti umjesto ovih lijekova ili uz njih.

Ne žele svi uzimati tablete za ED, a neki se ne osjećaju ugodno zbog nuspojava, koje mogu uključivati ​​žgaravicu, mučninu i glavobolju. Nasuprot tome, vježbanje je nešto što je besplatno, jednostavno i dostupno.

Erektilna disfunkcija može se pojaviti iz brojnih razloga kako muškarci stare, uključujući smanjenje testosterona i libida, ali znanstvenici nastavljaju pronalaziti načine za rješavanje problema – uključujući sintetsko tkivo i terapiju zvučnim valovima.

Ovo istraživanje je objavljeno u časopisu The Journal of Sexual Medicine.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shares
Scroll to Top